Taller d'Habilitats Socials


Què són les emocions? Aquí aprenem a identificar-les i a reconèixer com ens sentim a cada moment.




LES EMOCIONS



Al Taller d’Habilitats Socials hem estudiat les Emocions Bàsiques.



Quines són?



Alegria
 
















És una emoció que et fa divertir-te i passar-ho bé.



Tristesa
 
















És una emoció que et fa sentir-te malament.


Ira


















És una emoció que et fa estar de mal humor i fer moltes coses dolentes (ex. Fer Baralles, dir Paraulotes i Insults, Pegar, etc...).


Fàstic


 
 











És una emoció que et fa tenir ganes de vomitar.



Por
 




És una emoció que et fa espantar-te i
paralitzar-te.


Sorpresa

















És una emoció que et fa estar amb la boca oberta davant d’una cosa que no t’esperes.
 

23/11/2021
Després de la sorpresa ens van venir ganes de parlar de la ràbia i de tot el que ens mou. Per introduir-nos a l'emoció, hem mirat un curt d'un personatge que s'enfada i hem començat a pensar quan ens enfadem nosaltres a través del "Mur de la queixa". 
Cadascú de nosaltres hem posat en un full tot allò que ens feia enfadar...i han sortir coses molt interessants!! Les hem compartit i hem reflexionar sobre la ràbia i com la gestionem.
A la pissarra hem escrit totes les coses que ens molesten:






9/11/2021
Seguim amb l'emoció de la sorpresa, una emoció que serveix per obrir-se i preparar-se per allò nou. Hem mirat un vídeo amb un desenllaç sorprenent i ens ha fet pensar sobre quines han estat les nostres sorpreses. A alguns ens agrada i d'altres...no!
Aquestes són algunes de les nostres cares de sorpresa:












2/11/2021
A habilitats socials seguim repassant les emocions bàsiques per assegurar-nos que les sabem identificar i per actualitzar l'emocionari de la SIEI, el termòmetre de les emocions! :)

Aquesta setmana hem començat amb l'alegria, i després de veure vídeos on veiem gent alegre, hem fet un petit exercici per identificar-la en nosaltres mateixos. A alguns ens ha costat una mica però al final hem pogut connectar i fer-nos fotos molt contents. Aquí les teniu!












29/10/2019

Un cop hem aprés a identificar les emocions, ja fa dies que portem practicant com gestionar-les en el nostre dia a dia. Per fer-ho d'una manera més entretinguda i divertida, hem estat fent una dinàmica de les emocions.
 
Dividim la pissarra amb 6 parts, on cada un correspon a una emoció: Alegria, Tristesa, Ira, Fàstic, Por i Sorpresa.
 
Llavors agafem frases d'un sobre a l'atzar, on surten reflectides diferents situacions que ens permeten treballar l'empatia i l'assertivitat mitjançant la gestió emocional. Ex: m’han fet una broma que no entenc, m’han tirat un pot de pintura per sobre, etc. 


  
Les agafem i les anem llegint, pensant en quines emocions podíem sentir o es podria sentir una persona externa. Les comentem entre tots i les anem enganxant a cada quadre corresponent, en funció del que sentim.



És una dinàmica que ens agrada molt ja que permet posar-nos al lloc dels altres i imaginar com se senten les altres persones. 



10/12/2019
Per acabar el trimestre, hem fet un recull de les imatges més representatives de les emocions que hem treballat. Ens ha quedat molt xulo...mireu!


A més, hem començat a fer l'emocionari que al segon trimestre començarem a posar en pràctica...ja us ho explicarem ;) 


21/01/20

Avui ha estat el primer dia de la Mònica! Per conèixer-nos una mica més hem fet una dinàmica de presentació en la qual hem descobert noves coses sobre nosaltres.

Ens hem posat en rotllana i hem agafat un fil i ens l'hem anat tirant, cada vegada que algú tenia el fil havia d'explicar alguna cosa que els altres no sapiguessin.


Després hem dibuixat la nostra mà en un paper i hem escrit en cada dit una situació que ens fa feliços, una que en posa tristos, alguna cosa que ens fa ràbia, una cosa que ens fa por i una cosa que ens fa fàstic. Després, al mig de la mà, hem posat un desig o alguna cosa que ens agradaria molt que passés.



28/01/2020
Tal com us vam explicar el trimestre passat, hem començat a fer servir l'emocionari!
Primer de tot hem agafar 6 fotos nostres i hem enganxat un pal de gelat de diferents colors a darrere de la foto i després hem escrit l’emoció que representava cada imatge.
Les emocions que hem escrit són: alegria, por, ira, tristesa i fàstic.

Després hem anat a l'emocionari a enganxar la foto i explicar com estàvem. A partir d'ara compartirem les nostres emocions en aquest espai!

4/02/2020
Aquesta setmana, a habilitats socials, hem vist un vídeo d’un quadrat que no podia entrar a casa dels rodons.
Després de veure la meitat del vídeo vam agafar un full i el vam doblegar per la meitat. Per una banda, vam pensar com es podia sentir el quadrat, i per altra banda, també vam pensar quina solució podíem trobar al problema.
Després vam seguir mirant el vídeo i vam descobrir que el que fallava era la porta no el quadrat!
Aquest vídeo ens ha servit per a reflexionar sobre la importància del respecte cap a tothom.

Us deixem el vídeo per si voleu veure'l!


 

11/02/2020
En el taller d'habilitats socials d'aquesta setmana ens hem obert als companys!
Primer de tot vam posar paper d’embalar a terra i després vam dibuixar la silueta dels companys i la pròpia.








Tot seguit, dins la silueta de cadascú, vam escriure coses bones dels companys. Els companys també van escriure coses bones sobre nosaltres. Cosa que ens ha emocionat molt!




Finalment, cadascú vam escriure una cosa bona sobre nosaltres mateixos. A vegades ens ha costat més pensar coses bones sobre nosaltres mateixos que sobre els companys. Però hem descobert que tots tenim moltes qualitats!



3/03/2020
A habilitats socials estem treballant l'empatia, i aquesta vegada ho hem fet a través d'un conte.
Primer de tot hem recordat com és el conte de la caputxeta vermella que tots coneixem, i hem escrit en un paper com creiem que es sentia la caputxeta i com es sentia el llop.

Després hem explicat el mateix conte però des de la perspectiva del llop.
I hem tornar a fer el mateix exercici, ara la visió ha estat molt diferent!!








Hem arribat a la conclusió que les coses no sempre són el que semblen i davant un conflicte cal escoltar a tothom.

Finalment, hem pensat quina podria ser la versió del llop en el conte dels tres porquets, i han sortit grans idees. Potser el llop només volia entrar a casa dels porquets per jugar... Vosaltres que penseu ?



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada